Webspeurders

Volledige versie: Meisje van Teteringen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hallo allemaal,

Hierbij een moord die zich bij mij in de buurt heeft voltrokken, en mij dan ook al lange tijd bezighoudt: het meisje van Teteringen. Ik bezoek regelmatig haar graf, maar dat blijft helaas almaar naamloos.

Er is enorm veel informatie over haar te vinden, en er zijn zelfs twee boeken over haar geschreven (waarvan ik er één in mijn bezit heb). Even kort opgesomd:
  • Het meisje van Teteringen werd op eerste kerstdag 1990 gevonden in het Cadettenkamp (een bosperceel) in Teteringen, vlakbij Breda.
  • Ze was jong, zo tussen de 15-25 jaar.
  • Het meisje was vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, met een getinte huidskleur.
  • Ze was gemarteld, vastgebonden, haar haar was afgeknipt/afgeschoren, verhongerd, noem het maar op. Uiteindelijk is ze vermoedelijk door de honger en uitputting bezweken.
  • Er is een link met België, en dan specifiek met Antwerpen: haar kleding was van een Belgisch merk en er is een Marokkaanse familie uit Antwerpen verhoord, maar daar is om onbekende reden niets meer over bekend gemaakt, behalve dat het een dood spoor was.
  • Ze was in een vloerkleed gewikkeld en met dekens afgedekt.
  • Ze was volledig in het rood gekleed.

Er zijn vele nieuwsartikelen over haar te vinden, en oud-journalist Theo Jongedijk heeft zich veel met deze zaak beziggehouden (en doet dat nog steeds, echter niet meer actief). 

Wat ik zeer frappant en een tikkeltje verdacht vind is dat in 2021 een professioneel vastgemaakt herdenkingsbord werd gestolen, slechts dagen na de plaatsing. 

Meneer Jongedijk opperde in zijn boek dat ze wellicht vermoord is vanuit eerwraak, wat mij zeker een plausibel scenario lijkt. De dader(s) moeten haar in elk geval gekend hebben, gezien de mishandeling die ze heeft doorstaan moet er haast sprake zijn van een persoonlijk motief. 

Ik hoop dat ze haar naam terugkrijgt, niet alleen voor het meisje en haar familie, maar ook voor de heer Jongedijk, die talloze uren aan zijn onderzoek naar haar dood heeft besteed, en zich hier zeer waarschijnlijk meer voor heeft ingespannen dan de politie ooit deed.

Alle inzichten worden zeer gewaardeerd!
Ik stootte in 2021 op een wat vreemde website tijdens het zoeken naar foto’s van meisjes die op het meisje van Teteringen leken. Op deze website stond een meisje dat heel hard op haar leek. Ik kon echter, wanneer ik haar naam of foto google, geen extra informatie vinden (was zij nog steeds vermist, was de link wel betrouwbaar,...). Op diezelfde site kwam ik ook een foto tegen die leek op het overleden duitse (?) meisje(Frankfurt 2001) dat vaak wordt vergeleken met deze zaak. Ik mailde dot ter info naar de Politie en kreeg als reactie dat zij hier reeds van op de hoogte waren… Geen idee of deze meisjes ooit uitgesloten konden worden of dat er simpeweg te weinig info was… Er stonden namen bij de foto’s, maar die leidden online nergens toe. De website & foto’s zijn helaas reeds offline gehaald. De website :
http://thinesclaude.wifeo.com/sommaire-p...nalite.php
Ik ben geen held met de waybackmachine, misschien kan iemand de foto’s nog wel terug tevoorschijn toveren.
Welkom Rootje. Goed je hier te zien. En jij ook Cvb5. Een in en in trieste zaak. Ik ben bang dat de mensen die dit op hun geweten hebben zwijgen tot het graf, maar je weet maar nooit. Misschien dat toch iemand wroeging krijgt. Misschien was het eerwraak, misschien een afrekening in het criminele circuit, misschien werd zij vastgehouden als seks-slaaf en vierde een sadistische gek zich op haar bot. Ik heb er nooit iets over kunnen vinden, maar ik vraag me af of er enig bewijs is gevonden dat dit meisje seksueel misbruikt is of in ieder geval seksueel actief was.
(03-25-2024, 10:12 PM)Cvb5 schreef: [ -> ]Ik stootte in 2021 op een wat vreemde website tijdens het zoeken naar foto’s van meisjes die op het meisje van Teteringen leken. Op deze website stond een meisje dat heel hard op haar leek. Ik kon echter, wanneer ik haar naam of foto google, geen extra informatie vinden (was zij nog steeds vermist, was de link wel betrouwbaar,...). Op diezelfde site kwam ik ook een foto tegen die leek op het overleden duitse (?) meisje(Frankfurt 2001) dat vaak wordt vergeleken met deze zaak. Ik mailde dot ter info naar de Politie en kreeg als reactie dat zij hier reeds van op de hoogte waren… Geen idee of deze meisjes ooit uitgesloten konden worden of dat er simpeweg te weinig info was… Er stonden namen bij de foto’s, maar die leidden online nergens toe. De website & foto’s zijn helaas reeds offline gehaald.  De website :
http://thinesclaude.wifeo.com/sommaire-p...nalite.php
Ik ben geen held met de waybackmachine, misschien kan iemand de foto’s nog wel terug tevoorschijn toveren.

Weet je toevallig nog wat de naam was? Ik kan de site wel terughalen, maar ik zie geen foto die sterk op haar lijkt. Wel een hele bijzondere site idd...
Ik wil het best uitzoeken, maar wellicht is het nuttig om iets meer informatie te hebben, mits die beschikbaar is. Anders kun je het ook zelf proberen op deze site: https://oldweb.today/#19960101/http://geocities.com/
Je kunt verschillende data ingeven, ik heb nu 2006 en 2021 even geprobeerd. De site moet wel echt op een computer gebruikt worden, en het kan redelijk lang duren om te laden. Qua browser heb ik Firefox 10 gebruikt.

Ik zal zelf ook nog wel even verder zoeken en experimenteren met andere data en browsers!

(03-26-2024, 08:03 AM)BoH schreef: [ -> ]Welkom Rootje. Goed je hier te zien. En jij ook Cvb5. Een in en in trieste zaak. Ik ben bang dat de mensen die dit op hun geweten hebben zwijgen tot het graf, maar je weet maar nooit. Misschien dat toch iemand wroeging krijgt. Misschien was het eerwraak, misschien een afrekening in het criminele circuit, misschien werd zij vastgehouden als seks-slaaf en vierde een sadistische gek zich op haar bot. Ik heb er nooit iets over kunnen vinden, maar ik vraag me af of er enig bewijs is gevonden dat dit meisje seksueel misbruikt is of in ieder geval seksueel actief was.

Tja, wat er precies gebeurd is komen we helaas zeer waarschijnlijk nooit te weten, maar haar identiteit moet toch kunnen worden achterhaald, hoop ik dan tenminste. 
Of ze seksueel misbruikt is of überhaupt seksueel actief was is vrees ik, als ik kijk naar de grondigheid (of de afwezigheid daarvan... kuch) van het politieonderzoek, nooit onderzocht. Van wat ik heb gelezen verliep dat onderzoek niet zoals het zou moeten en heeft de politie veel steken laten vallen. Als het wel onderzocht is hebben wij daar niet veel aan, zelfs de heer Jongedijk heeft nooit toestemming gekregen om het dossier in te zien, vermoedelijk omdat het politiewerk in deze zaak dus veel te wensen overliet.
@Rootje: zie privébericht. Ik ken de regels rond namen hier nog niet Wink
Je kunt hier wat mij betreft namen plaatsen, maar het moet wel duidelijk worden gemaakt of er wel of geen bewijs is tegen die persoon.
Rootje, deze zaak lijkt mij zeer interessant. Ik ga me er ook eens goed in verdiepen. Meestal komt bij mij inderdaad ook meteen de gedachte naar boven over eerwraak als er Islamitische meiden worden gemarteld en vermoord. Is het bekend of de politie dit scenario goed heeft uitgezocht?
(03-28-2024, 10:22 AM)admin schreef: [ -> ]Rootje, deze zaak lijkt mij zeer interessant. Ik ga me er ook eens goed in verdiepen. Meestal komt bij mij inderdaad ook meteen de gedachte naar boven over eerwraak als er Islamitische meiden worden gemarteld en vermoord. Is het bekend of de politie dit scenario goed heeft uitgezocht?

Voor zover ik weet niet, niemand heeft het dossier ooit in mogen zien. Wellicht is het een idee om Theo Jongedijk uit te nodigen om deel te nemen aan de discussie en zijn inzichten en bevindingen te delen, echter weet ik niet of hij hiervoor openstaat. Hij is wel de persoon die, naast de politie, verreweg de meeste informatie heeft over deze zaak.