Webspeurders

Volledige versie: Vermissing Aniseh Nayebkhel sinds 29-12-1991
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Graag jullie aandacht voor de vermissingszaak van Aniseh Nayebkhel, want wat mij betreft is het (wederom) een zaak waarbij een man straffeloos zijn vrouw heeft vermoord. Ook Aniseh verdient gerechtigheid. Ik word altijd een beetje misselijk van dit soort zaken. 

https://www.politie.nl/mijn-buurt/vermis...stance=5.0

Aniseh is oorspronkelijk afkomstig uit Afghanistan. Volgens het politierapport is zij vermist uit Amsterdam (Zuid-Oost, haar toenmalige woonplaats), maar aangezien zij met haar man naar Duitsland is afgereisd om daar een bruiloft bij te wonen en hij alleen is teruggekeerd, ligt het meer voor de hand dat haar daar iets is overkomen. 

Gegevens
Naam: Aniseh Nayebkhel
Huidige leeftijd: 64
Lengte: 165 cm
Haarkleur: Bruin
Oogkleur: Bruin
Geslacht: Vrouw


https://www.at5.nl/artikelen/42170/vonni...-afghaanse

Abdul S. keerde wel terug uit Duitsland. In de jaren daarna zou hij uiteenlopende verhalen hebben verteld over de verdwijning van Aniseh. Eén ervan was dat hij de vrouw had gedood. In 2006 deden enkele van zijn kinderen aangifte tegen S. Justitie en politie begonnen daarop een grootschalig onderzoek. Ook in Duitsland werden forensische experts op de zaak gezet.

Het OM concludeerde twee weken geleden dat de naspeuringen tot een overvloed aan sterke aanwijzingen, maar niet tot hard bewijs tegen S. hebben geleid. De officier van justitie heeft de rechtbank daarom gevraagd S. vrij te spreken. S. werd eerder al op vrije voeten gesteld, waarna hij naar Afghanistan vertrok.

https://www.at5.nl/artikelen/42204/verdw...vrijspraak (3 juni 2010, 15.43 uur · Aangepast 4 juni 2010, 17.37 uur)

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de 57-jarige Afghaan Abdul S. vrijgesproken van de moord op zijn vrouw, Aniseh Nayebkhel.

De echtgenote Aniseh Nayebkhel verdween eind 1991, nadat zij met haar man een bruiloft in Duitsland had bijgewoond. Het paar woonde destijds met hun kinderen in Amsterdam.
Evenals de officier van justitie kwam de rechtbank tot de conclusie dat er aanwijzingen zijn dat Abdul S. de hand heeft gehad in de verdwijning van zijn vrouw, maar dat voldoende bewijs voor een veroordeling ontbreekt. De officier had de rechtbank twee weken geleden gevraagd S. daarom vrij te spreken.


Enkele weken na de bruiloft keerde S. alleen naar Amsterdam terug. In de jaren daarna gaf hij verschillende verklaringen voor het plotselinge verdwijnen van Aniseh. Volgens enkele getuigen heeft S. ook gezegd dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht.

Is dit een zaak waarbij de dader door het "ontbreken van een lichaam" is vrijgesproken? Dan voorspelt dat niet veel goeds. 

Een citaat uit een interessant artikel van de Volkskrant 
https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2...d~v661776/ 

Hoogleraar <criminoloog Jane Monckton Smith, een internationaal gerespecteerde expert op het gebied van huiselijk geweld, stalking en partnermoord.> deed onderzoek naar ruim vierhonderd Britse partnermoorden - dat is de officiële term. ‘De meeste mensen denken dat zoiets gebeurt tijdens een uit de hand gelopen ruzie, als er ‘iets knapt’ in het hoofd van de dader’, zegt ze. ‘Er is zelfs een term voor: crime passionnel, misdaad uit hartstocht. Dat is onzin, een hardnekkige mythe waarvoor geen wetenschappelijk bewijs is.

‘De waarheid is veel onheilspellender. Partnermoord is bijna altijd gepland. Door een man, in meer dan negentig procent van de gevallen. Vaak heeft het slachtoffer, vier op de vijf keer een vrouw, eerder een einde gemaakt aan de relatie, en wil de dader dat niet accepteren.’