Webspeurders

Volledige versie: Lisette Vroege uit Haarlem
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik vraag me nog steeds af wat er met Lisette Vroege is gebeurd. Ze was op 3 juni 1992 wezen tennissen bij Tennisclub VOC in Overveen, waar ze met een vriendin een balletje sloeg. Haar vriend Dinand was er ook, hij tenniste met een vriend van hem. Op een gegeven moment zei Lisette dat ze het koud kreeg en alvast naar haar huis ging aan de Kleverparkweg.

Vriendlief zou pas een half uur later naar haar woning rijden. Eenmaal daar aangekomen merkte hij op dat de lichten uit stonden en dat de deur nog op slot zat. Eenmaal binnen viel hem in de gang op dat de tennisschoenen van Lisette niet onderaan de trap stonden, normaalgesproken deed ze die daar altijd uit voordat ze haar woonkamer betrad (om te voorkomen dat er tennis gravel in huis kwam). In huis was er geen spoor van Lisette, terwijl haar auto en fiets gewoon voor de deur stonden..... Lisette Vroege leek dus in rook te zijn opgegaan.

De politie sprak getuigen die wisten te melden dat zij de Haarlemse wel degelijk hadden zien thuiskomen. Althans, ze was vanuit de auto naar haar voordeur gelopen. Of ze wel of niet binnen was geweest bleef onbekend. 
Iemand moet haar dus vanaf haar oprit / voortuin hebben aangevallen / meegenomen / meegelokt. Maar wie?! 

Hier een uitgebreide pagina over de zaak. 
De cold case vermissing van Lisette Vroege (coldcasezaken.nl)
Ja, dit is een erg frustrerend zaak. Ik ben erg nieuwsgierig waar het dagboek van Lisette is gevonden en waarom dat nooit eerder boven water is gekomen?

Van de website Stichting Cold Casezaken.
George nam hierop contact op met Stichting Signi Zoekhonden en ging samen met hen en drie speurhonden naar de oude woning van B. Daar bleken alledrie de honden af te gaan, wat erop duidde dat er volgens de dieren een lijkgeur te bekennen was. De toenmalige nieuwe bewoner werkte echter niet mee waardoor de particuliere zoektocht ten einde kwam. De politie was deze keer wel geïnteresseerd, en ging samen met een officier van Justitie kijken bij de woning. Zij beloofden hierop het cold case team op de hoogte te stellen. Er is echter hierna naar onze weten niets meer gebeurd. Er is tot nog toe geen enkel bewijs voor betrokkenheid van B. en Van der M. bij de zaken Morriën en Lisette Vroege.

Ik heb Sigi-honden erg hoog zitten. Zij hebben doorgaans hele goede resultaten. Vraag me wel af of hun honden alleen aanslaan op menselijke resten (wat ik aanneem, maar niet zeker weet) of ook op dierlijke resten. Ik zie zelf niet echt een link tussen de zaken Morriën en Lisette Vroege. Ik kon verder niets vinden over een vervolgonderzoek. Ik begrijp dat er in 2017 gezocht is en de officier van justitie is gaan kijken, maar dat de huidige eigenaar van het betreffende huis niet mee wil werken om de oprit open te breken.